Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 11.03.2014

Фонд за капитална улагања АПВ издвојио 28 милиона динара за изградњу канализације у насељу Гувно у Бачу

DSC_0136
AA

За 1300 становника насеља Гувно у Бачу, проблем са одвођењем фекалних вода биће решен у току маја, када се очекује да ће радови на изградњи канализационе мреже бити завршени. Градилиште где се ради фекална канализациона мрежа обишли су данас в.д. директора Фонда за капитална улагања АПВ Небојша Маленковић и председник општине Бач Огњен Марковић.

„Укупна вредност пројекта изградње канализационе мреже, дужине 6,3 километра, износи 36,5 милиона динара, а Фонд за капитална улагања АПВ је за реализацију овог пројекта издвојио 28 милиона динара,“ рекао је в.д. директора Фонда за капитална улагања АПВ Небојша Маленковић, напоменувши да су буџетом Фонда за 2014. годину планирана средства за коначну реализацију овог пројекта.

Изградњом фекалне канализације у насељу Гувно биће решен проблем одвођења фекалних вода из дела насеља са високим нивоом подземних вода, из кога је у овом тренутку немогуће гравитационо одвођење фекалних вода без црпне подстанице. Реализацијом овог пројекта, грађани Гувна престаће да користе септичке јаме и упојне бунаре, који су, осим потенцијалних загађивача животне средине, уједно и потенцијални извор заразних болести.

fixed-img