Picture of the authorPicture of the author
/ , недеља, 11.03.2018

Јован Подршчанин присусутвао обележавању дана општине Сребреница

AA

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Јован Подрашчанин, присуствовао је данас обележавању дана општине Сребреница и свечаној седници Скупштине општине Сребреница где су уручене плакете и захвалнице истакнутим појединцима, институцијама, предузећима и организацијама.
Након 1991. године Дан општине Сребреница обележавао се у различитим терминима, да би од 2002. године званични дан био 21. децембар. На 13. редовној седници Скупштине општине Сребреница одржаној 2015. године одборници су једногласном одлуком вратили стари датум 11. март као Дан општине Сребреница који се раније обележавао и као Дан ослобођења Сребренице од окупатора у Другом светском рату.
Посета Подрашчанина општини Сребреница представља узвратну посету и импулс за продубљивање сарадње између АП Војводине и општине Сребреница која је могућа у бројним областима, с акцентом на привредни сектор.
Свечаној седници Скупштине општине присуствовали су председник Републике Српске Милорад Додик, министар одбране у Влади Србије Александар Вулин изасланик председника Републике Србије Имре Керн, те представници бројних општина Српске.
Начелник Сребренице Младен Грујичић честитао је свима Дан општине и истакао да је пред овим местом пут који треба да допринесе бољем животу свих грађана.
Плакета општине Сребреница са златним грбом ове године уручена је председнику Републике Српске, Милораду Додику, за изузетан допринос развоју Сребренице. Плакета са сребрним грбом накнадно ће бити уручена српском члану Председништва БИХ Младену Иванићу док је Плакета са бронзаним грбом додељена Међународном форуму солидарности.
Говорећи о резулттатима рада, Грујичић је рекао да се Сребреница опоравља нјавише захваљујући средствима у вредности од пет милиона евра које донирала Република Србија као и подршци председника Републике Србије Александра Вучића и председника Републике Српске Милорада Додика.

fixed-img