Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 09.09.2016

Лепота различитости спаја и земље и људе

09092016_Pan_1
AA

Фестивал ауторског филма земаља Подунавског региона – ПРОФЕСТ 2016 отворен је вечерас на Панонији, код Бачке Тополе. Реч је од седмој по реду смотри радијских и телевизијских репортажа на тему „Лепота различитости“ чији домаћин је Радио-телевизија Војводине (РТВ).
На овогодишње издање фестивала приспело је 189 ауторских остварења из свих четрнаест подунавских земаља, а отворио га је подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин.
“Управо је лепота раличитости оно што краси Србију, па самим тим и Војводину. То ће, убеђен сам, видети и осетити на овом фестивалу који културу и уметност спаја у дух лепоте и толеранције”, рекао је, отварајући фестивал подсекретар Лазин.
У име РТВ учеснике и госте поздравио је генерални директор Миодраг Копривица, а испред организације ПРОФЕСТ-а председник Управног одбора ове значајне манифестације Рајко Вулин.

Гост овогодишњег ПРОФЕСТ-а је делегација фестивала „Братина“ из Руске Федерације који окупља око 50 телевизијских компанија Московског региона и Подмосковља, а са којим ПРОФЕСТ има братске односе од 2011.

fixed-img