Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 05.04.2017

Милан Ковачевић примио је учеснике пројекта ђачке размене

05042017_Obrazovanje_prijem 01
AA

Заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Милан Ковачевић и помоћница покрајинског секретара за образовање Биљана Кашерић данас су примили делегацију учесника пројекта ђачке размене између Зрењанинске гимназије и Гимназије „Св. Михајло” из Швебиш Хала (Баден-Виртемберг, Немачка).

Циљ посете био је представљање ђачке размене која датира од 2009. године. Овај вид сарадње ‒ у оквиру редовног школовања ‒ од непроцењиве је вредности за младе људе. У посети у Покрајинској влади присутни су били двадесет и један ученик из Немачке, предвођени својим професорима Михаелом Ајзенман и Торстеном Велером, и исто толико ђака из Зрењанина, с директором гимназије Миланом Радаковићем и професоркама немачког језика Виолетом Перин и Катарином Нaтарош.

После поздравних речи, Ковачевић је укратко представио рад Секретаријата и још једном нагласио значај иницијативе школа на подручју Аутономне покрајине Војводине у погледу њиховог међусобног повезивања и реализације заједничких пројеката: „Пројекти који омогућују боравак ученика из иностранства, с једне стране, доприносе бољем увиду у начин живота, културу и друге особености једне средине, док ‒ с друге стране ‒ подстичу међусобно упознавање младих људи, неговање пријатељстава и изградњу будућих веза на основу обостраних интереса. Стога, Покрајински секретаријат ће и убудуће охрабривати стварање оваквих облика сарадње између школа у покрајини и школа у земљама у окружењу и шире.”

У реализацији активности ђачке размене помаже и АП Војводина. Након пријема у Покрајинској влади, гости су имали прилику да виде и зграду Скупштине Аутономне покрајине Војводине.

fixed-img