Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 15.06.2018

Нови подстицаји за унапређивање пољопривреде

15062018 - ugovor o poljoprivredi-3
AA

Представници Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство уручили су данас 22 уговора намењених локалним самоуправама, научно-истраживачким установама и средњим пољопривредним школама, које су остварилe право на бесповратна средства на основу два конкурса.

Укупна вредност ових инвестиција износи 232 милиона динара, у чему је учешће Секретаријата око 75,2 милиона динара.

Први конкурс је намењен суфинансирању активности код поступака комасације на територији АП Војводине у 2018. години, док је другим конкурсом обухваћена финансијска подршка интензивирања коришћења пољопривредног земљишта, којим располажу научно-истраживачке установе и институти, и средње пољопривредне школе, путем набавке опреме.

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Владислав Крсмановић је изнео да је, у оквиру првог конкурса, потписано 12 уговора са представницима локалних самоуправа. Учешће Секретаријата износи преко 57 милиона динара, у оквиру инвестиције чија је укупна вредност око 211 милиона динара.

Када је реч о другом конкурсу, потписано је 10 уговора, у чему је Секретаријат учествовао са близу 18 милиона динара. Укупна вредност ове инвестиције износи преко 21 милион динара. Средства су опредељена за Пољопривредни факултет у Новом Саду и девет средњих пољопривредних школа из наше покрајине, које су уписане у регистар пољопривредних газдинства.

Секретаријат је, у оквиру овог конкурса, средњим пољопривредним школама доделио пун износ средстава, која су тражиле за опрему, док је Пољопривредни факултет остварио максимални износ бесповратних средстава, што је 2,5 милиона динара колико је предвиђено по једној пријави.

fixed-img