Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 07.02.2014

Новка Мојић присуствовала обележавању јубилеја Савеза слепих Војводине

unnamed
AA

Поводом 65-годишњице Савеза слепих Војводине и 35-годишњице библиотеке за слепе, покрајинска подсекретарка за здравство, социјалну политику и демографију Новка Мојић, присуствовала је свечаности поводом ових јубилеја и презентацији интернет портала библиотеке за слепе.

Савез слепих Војводине, једна је од најстаријих организација овог типа не само у Војводини, него и на територији целе Републике. Настала је из потребе особа оштећеног вида да се активно укључе у живот заједнице у области образовања, информисања, културе, спорта и друго. Из истих потреба пре 35 година почела је са радом и Библиотека Савеза. Осврћући се на рад Савеза и значајне јубилеје председник Савеза Владимир Панин се захвалио Влади Војводине, Покрајинском секретаријату за здравство, социјалну политику и демографију и Покрајинском секретаријату за културу и јавно информисање који, сваки у свом домену, помажу рад овог Савеза. Осим осврта на рад Савеза од формирања, на данашњој свечаности презентована је и звучна библиотека која у овом моменту већ има преко 1.000 чланова и преко 2.000 наслова.

Покрајинска подсекретарка за здравство, социјалну политику и демографију Новка Мојић, је приликом примања захвалнице за предусретљивост и труд који је Влада Војводине учинила, истакла да ће Влада Војводине и ресорни Секретаријат и убудуће подржавати рад овог Савеза, јер је својим дугогодишњим постојањем и успесима које његови чланови постижу у музици, шаху и другим активностима, оправдао подршку.

Поред званичог дела, свечаност је изузетним извођењем Бахове «Месечеве сонате» увеличао и млади члан Савеза Угљеша Бркљача, који је студент друге године Академије уметности, одсек клавир.

fixed-img