Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 29.01.2014

Новка Мојић присуствовала отварању Клуба за старе и пензионере „Руски Крстур“

Ruski krstur 006
AA

Подсекретарка за здравство, социјалну политику и демографију Новка Мојић присуствовала је отварању Клуба за старе и пензионере „Руски Крстур“ у Руском Крстуру.

Поздрављајући присутне директор Геронтолошког центра Кула Ранко Шпањевић рекао је да је Стратегијом социјалне заштите општине Кула овај пројекат планиран пре 5 година. Недостатак материјалних средстава успорио је реализацију самог пројекта. Средствима Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију од 800.000,00 динара завршена је реконструкција и адаптација објекта. Директор Геронтолошког центра Кула је изразио наду да ће овај, први клуб за старе и пензионере у општини, бити и иницијатива да се у осталим насељеним местима отварају клубови за старе.

Клубови за старе и пензионере представљају вид отворене заштите, где се старији суграђани окупљају, друже, пружају им се сервисне услуге у складу са њиховим годинама и потребама.

У Руском Крстуру има око 3.500 становника, од чега је 950 старијих или пензионера.

Покрајинска подсекретарка Новка Мојић се осврнула на негативни природни прираштај и све већи број старог и остарелог становништва, не само у општини Кула већ у целој АП Војводини и Републици Србији. Новка Мојић је истакла да ће Покрајински секретаријат и убудуће водити бригу и о овој старосној категорији становништва и финансијски помагати све добре идеје и пројекте.

fixed-img