Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 25.11.2016

Отворен Сајам за пензионере под слоганом „За безбрижну старост“.

25112016_penzioneri_1
AA

У аули Новосадског сајма отворен је први Сајам за пензионере под слоганом „За безбрижну старост“. Отварању сајма присуствовали су министар Милан Кркобабић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправнсот полова Предраг Вулетић и помоћница покрајинског секретара Јадранка Новаков.
Покрајински секретаријат је оснивач 16 геронтолошких центара на територији АП Војводине и у сарадњи са ресорним Министарством кроз поступак лиценцирања брине о условима живота у њима као и подизању стандарда у приватним домовима за старе. Брига за старе показује озбиљност и одговорност једне државе. „Како брига не подразумева само задовољавање егзистенцијалних потреба свака иницијатива, као што је овај Сајам ,пружа могућност да се и наши најстарији суграђани имају квалитетан живот“, речено је на отварању.
Како је наредна година у Покрајинском секретаријату проглашена за годину социјалне заштите, Покрајински секретаријат ће иниицирати више оваквих манифестација, како би најстарији суграђани могли да покажу своје таленте, науче нове вештине и креативно проведу време.

fixed-img