Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 30.08.2016

Отворена 14. конференција о интелигентним системима – “SISY 2016”

SUBOTICAcom_29Avg2016_GradskakucaVelikavecnica_1122174-1
AA

У Великој већници Градске куће у Суботици, у понедељак 29. августа 2016. свечано је отворена 14. Међународна конференција о интелигентним системима “SISY 2016”, која је окупила научне раднике и стручњаке у области информатике и роботике из девет земаља.
У име Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност присутнима се обратила подсекретарка проф. др Светлана Михић, а скупу је присуствовао и помоћник Саболч Халаши. Професорка Михић је указала на значај одржавања ове дводневне конференције за развој науке и образовања у нашој земљи и истакла да је Секретаријат одавно препознао њен значај кроз суфинансирање одржавања овог скупа.
Иако је пре готово деценију и по када јe у организацији Универзитета Обуда из Будимпеште и Високе техничке школе струковних студија, први пут одржана SISY конференција она била пример успешне сарадње стручњака из две земље, из године у годину прерасла је у значајан међународни скуп. Ове године конференција је окупила 60 учесника међу којима су и научници из Словачке, Румуније, Турске и Јапана.
После пленарних предавања, настављен је рад по секцијама посвећеним интелигентним производим системима, роботици, информатици, као и представљању резултата до којих су дошли студенти.
Други дан програма конференције ће бити одржан у Високој техничкој школи струковних студија.

fixed-img