Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 23.03.2016

Пастор апеловао на фер и коректно понашање свих учесника избора

AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор поново је данас апеловао на све учеснике избора, да се у овом процесу понашају фер и коректно, а политичке борбе воде аргументима и програмима.

Пастор је истакао да је са великом забринутошћу примио информацију да је дошло до нарушавања реда приликом предаје појединих листа за покрајинске посланике и то испред саме зграде Скупштине АП Војводине где се налази и седиште Покрајинске изборне комисије.

„И даље инсистирам на томе да се представници политичких партија, коалиција и група грађана који учествују у изборном процесу понашају толерантно и са међусобним уважавањем. То је оно што, не само закон налаже, него и основна култура и васпитање. То је једини начин да се очува интегритет Скупштине АП Војводине, али и сама регуларност изборног процеса“, рекао је Пастор.

Он је апеловао и на надлежне органе да испитају околности под којима су се догодили проблеми у вези са предајом изборних листа, утврди да ли је дошло до нерегуларности, и уколико се установи да јесте, починиоци буду санкционисани у складу са законском регулативом.

Председник Пастор је јуче расписао редовне изборе за посланике у Скупштини АП Војводине за 24. април 2016. године.

fixed-img