Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 22.12.2015

Пастор, потпредседници и Одбор за пољопривреду разговарали са Асоцијацијом пољопривредника

Pastor Poljoprivrednici
AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и потпредседници Скупштине АПВ Душан Јаковљев, Миливој Вребалов и Милан Ћук, заједно са члановима Одбора за пољопривреду Скупштине АП Војводине, разговарали су данас са представницима Асоцијације пољопривредника, о њиховом протесту и захтевима везаним за повлачење Предлога закона о изменама и допунама Закона о пољопривредном земљишту, који се налази на дневном реду актуелног заседања Народне скупштине Републике Србије.
Након састанка, председник Скупштине АПВ Иштван Пастор истакао је да је састанак протекао у доброј и отвореној атмосфери, без обзира на тежину теме.
“На састанку сам говорио из својства председника Скупштине АП Војводине, на шта ме обавезују одлуке које је та Скупштина донела. Скупштина Војводине је као овлашћени предлагач, на предлог Покрајинске владе, 17. новембра усвојила шест амандмана у односу на Предлог закона о изменама и допунама Закона о пољопривредном земљишту. Ти амандмани су благовремено упућени Народној скупштини Републике Србије и када расправа о овом закону дође у ту фазу да се ови амандмани могу образлагати, бићу у републичком парламенту и образлагати амандмане које је Скупштина Војводине усвојила”, нагласио је Пастор.
Он је још једном поновио, да без обзира на то какво ко имао лично мишљење, њега као председника војвођанског парламента обавезују одлуке и оквири прописани Статутом АП Војводине и другим актима, те да ће се у тим оквирима и кретати.

fixed-img