Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 10.10.2016

Почела нова академска година у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду

IMG_8481 1
AA

Нова академска 2016/2017. година почела је данас званично и у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду. Тим поводом, заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Душица Ракић поздравила је бруцоше и пожелела им пуно успеха и положених испита у предстојећем студирању.

„Захваљујући одлуци Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, Високој пословној школи струковних студија је пружена могућност да ове школске године упише 108 студената, који ће се школовати на рачун државе. Претходне школске године у овој школи није уписан ни један студент на буџет. У данашње време то представља велику финансијску помоћ“, нагласила заменица Ракић.

Осим додатних буџетских места која су обезбеђена у трећем уписном року, менаџмент школе се побринуо да обезбеди стипендије за самофинансирајуће студенте, и то за 50 студената прве и 50 студената друге године.

„ Сто студената који ће добити по 50 одсто стипендије, представља наш допринос образовању у Војводини и пример како треба поступати према младим, паметним и амбициозним људима у нашој земљи“, рекла је др Јелена Дамњановић, в.д. директора школе.

Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду ове године је уписала укупно 300 студената на пет студијских програма основних струковних студија, и то: Финансијско пословање и рачуноводство, Трговина и међународно пословање, Предузетнички бизнис, Туризам и хотелијерство, Примењена информатика.

fixed-img