Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 07.11.2017

Покрајина издвојила нових 17 милиона динара за подршку биљној производњи

07112017_Ugovori poljoprivreda-2
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојио је 17 милиона динара за регистрована пољопривредна газдинства, у оквиру другог овогодишњег конкурса, намењеног суфинансирању набавке конструкција и опреме за биљну производњу у заштићеном простору на територији АП Војводине у 2017. години.

Помоћник ресорног секретара Младен Петковић уручио је данас 42 уговора корисницима средстава, који су на овај начин остварили финансијску подршку, те истакао да ће највећи део бити усмерен у пластеничку производњу. Вредност укупне инвестиције износи преко 25 милиона динара, при чему је учешће Секретаријата до 60 и 70 одсто.

Петковић је навео да више од половине корисника понуђених средстава, чине млади, жене и пољопривредници са отежаним условима рада, који су ове године посебно препознати на конкурсима Секретаријата и имају могућност да остваре 70 одсто подстицаја у оквиру своје инвестиције.

Ове године, како је навео, наменске инвестиције су омогућиле нових 255 хиљада квадратних метара под пластеничком производњом. Намера је да Секретаријат настави са објављивањем досадашњих конкурса и у наредној години, јер су начињени значајни помаци а циљ је даље унапређивање развоја пољопривреде у нашој покрајини и подршка онима који се баве овом делатношћу.

fixed-img