Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 10.11.2016

Помоћник Небојша Дракулић присуствовао Данима малих и средњих предузећа у Сремској Митровици

10
AA

Помоћник секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић присуствовао је данас манифестацији “Дани малих и средњих предузећа” у Сремској Митровици, која се одржава по први пут, с циљем умрежавања привреде, образовања и локалне заједнице, а организују је град Сремска Митровица и Конфиндустрија Србија – удружења италијанских индустријалаца у Србији.

Помоћник секретара Небојша Дракулић поручио је окупљеним италијанским инвеститорима да Покрајинска влада подржава овакве активности, те да ће активном политиком допринети развоју како малих и средњих предузећа у локалним самоуправама, тако и у превазилажењу проблема недостатка адекватних образовних профила који мањкају привреди у Војводини.

Председник Конфиндустриа Србија, удружења италијанских привредника у Србији, Ерик Косута нагласио је да је Град Сремска Митровица “већ устаљена локација за италијанске привреднике и да су поносни што је баш у овом граду организована прва манифестација Дани малих и средњих предузећа, која у Италији има већ дугу традицију”.
“Наш циљ је да ширимо предузетнички дух и ван Италије, а за локалну економију је јако важно умрежавање привреде и образовног система, како би се младима омогућило лакше запошљавање, а привреди надоместио недостатак радне снаге. Ми желимо да се овај догађај устали и дешава сваке године”, поручио је Косута.

Испред амбасаде Италије окупљенима се обратио саветник Серђо Монти који је упутио снажну подршку амбасаде, нагласивши да је спољнотрговинска размена између Србије и Италије на изузетно високом нивоу од 4 милијарде евра, те да је око 3 милијарде евра италијанског капитала уложено у Србију кроз 1300 компанија које су овде дошле.
Представници Министарстава привреде и образовања који су такође подржали ову манифестацију, нагласили су да Република Србија препознаје значај умрежавања привреде, образовања и локалних заједница, те да је у овој години предузетништва у Србији покренут значајан број програма који имају за циљ оснаживање малих и средњих предузећа, али и превазилажење присутног проблема недостатка адекватних кадрова у Србији који су неопходни за велики број страних инвеститора било да већ послују или тек долазе у Србију.

Град Сремска Митровица и удружење италијанских привредника Конфиндустрија потписали су меморандум о сарадњи у оквиру ког се организује прва манифестација Дани малих и средњих предузећа, с циљем да се подигне свест и мотивација млађих генерација о економској реалности кроз сарадњу локалне заједнице, привреде, образовног система и могућности да они у својим локалним самоуправама граде каријере.

fixed-img