Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 10.04.2014

Потписани уговори за 250 кредита Покрајинског фонда за развој пољопривреде

10042014_Polj_Fond 01
AA

Покрајински фонд за развој пољопривреде организовао је данас потписивање првих овогодишњих уговора са корисницима кредита за набавку нових система и опреме за наводњавање, трактора, подизање вишегодишњих засада винове лозе и опреме у виноградарству и за набавку пчелињих ројева, кошница и опреме за пчеларство.

Према речима директора Фонда Јожефа Сабоа, и даље су то најповољнији кредити, а број заинтересованих за њих говори о успешности рада Покрајинског фонда за развој пољопривреде, кога је Влада Војводине основала са, како је речено, јасним циљем да се унапреди пољопривредна производња у Војводини. На овогодишње конкурсе који су отворени 16. фебруара и затворени 15. марта, било је заинтересовано скоро 500 апликаната. Тражена су средства у висини од 4,43 милиона евра. Одобрен је 351 кредит са износом 3,28 милиона евра.

Данас и сутра ће бити потписано 250 уговора по четири кредитне линије које се односе на наводњавање, пчеларство, виноградарство и погонску пољопривредну механизацију. Кредити намењени за набавку нове прикључне пољопривредне механизације реализоваће се од 1. јула до 30. септембра ове године.

За протеклих десетак година, како је изнео заменик директора Фонда Стојан маринковић, Покрајински фонд за развој пољопривреде доделио је, у оквиру 10 кредитних линија, близу 2.500 кредита у износу од 1,6 милијарди динара. За разлику од прошле године, када је буџет Фонда био 50 милиона динара, због значаја његове улоге, повећан је на 235 милиона динара.

Потписивању уговора присустовали су председник Обора за пољопривреду Скупштине Војводине Ладислав Томић и члан тог Одбора Атила Јухас.

fixed-img