Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 19.12.2016

Потпредседница Ђанковић отвoрила Новогодишњи мамин базар на Спенсу

Djankovic
AA

Потпредседница Скупштине Аутономне покрајине Војводине Александра Ђанковић свечано је на новосадском „Спенсу“, отворила традиционалну, шесту по реду манифестацију „Новогодишњи мамин базар“.

Популарни „Мамин базар“ одржава се сваке године уочи новогодишњих и божићних празника, у организацији Удружења „Маме Новосађанке“, чије су представнице преко друштвених мрежа успеле да анимирају и окупе значајан број својих суграђанки у циљу пружања узајамне подршке и спровођења заједничких друштвено одговорних активности.

Базар представља једнодневну и јединствену манифестацију на којој учесници и посетиоци могу међусобно да се размењују,поклањају или да продају играчке, дечију половну гардеробу, обућу и беби опрему, као и да наведене артикле купе по веома повољним ценама.

На овогодишњем Базару учествовало је око 150 мама излагачица квалитетне половне робе и дечије опреме, што је највећи број учесница до сада а припремљен је и пратећи богат култрурно уметнички програм, као и низ хуманитарних активности. Овогодишњи „Мамин базар“ подржан је од стране Скупштине Аутономне покрајине Војводине, града Новог Сада и новосадског Дома здравља.

Поздрављајући учеснице, госте и посетиоце, потпредседница Скупштине АП Војводине Александра Ђанковић истакла је да је „Мамин базар“ прерастао у препознатљиву хуману манифестацију у Новом Саду, наводећи да би било лепо и корисно када би и други градови следили пример Новог Сада и мама новосађанки и кренули истим путем. „Такође, ово је и пример како се друштвене мреже могу добро и корисно искористити за покретање добрих и позитивних идеја. Скупштина Аутономне покрајине Војводине ће увек подржавати такве активности и у то име и моје лично име, ја вам желим успешан базар и користим ову прилику да свим нашим суграђанкама и суграђанима пожелим срећне предстојеће новогодишње и божићне празнике“, казала је у свом обраћању потпредседница покрајинске Скупштине Александра Ђанковић.

У име града Новог Сада, учеснице и посетиоце манифестације је поздравила помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић, а у име новосадског Дома здравља директор те установе прим. др Веселин Бојат.

У оквиру манифестације организоване су и три хуманитарне акције у којима сваки посетилац може добровољно да учествује. Организовано је сакупљање ствари за новогодишње пакетиће (слаткиши, играчке, школски прибор) за потребе Новосадског хуманитарног центра (НСХЦ) и донирање украса, којима ће бити окићена новогодишња јелка на лицу места, а који ће се накнадно донирани организацији НСХЦ.

Поред тога, на Базару се налази и кутија за прикупљање новчаних прилога и помоћи за шеснаестогодишњег Пеђу Ђурђекановићa, који болује од церебралне парализе и неколико пропратних болести. Њему је неопходан стални рехабилитациони третман, како не би дошло до погоршања стања, а родитељи дечака нису у могућности сами да финансирају рехабилитаију, због чега је потребна помоћ. Новина је и „Еко кутак“ у којем свој рад промовише Удружење „Зелени маслачак“, које има за циљ ширење еколошке свести и значаја животне средине међу децом. Организовано је и прикупљање секундарних сировина, како би се помогло еколошким активностима новосадског еколошког вртића „Маслачак“.

fixed-img