Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 28.10.2013

Потпредседник Вребалов примио новог светског рекордера у стрељаштву за особе с инвалидитетом Ласла Шурањија

Suranji 2
AA

Потпредседник Скупштине АП Војводине Миливој Вребалов примио је данас стрелца Ласла Шурањија, који је на недавно завршеном Европском првенству у Шпанији за особе са инвалидитетом, оборио светски и европски рекорд, и освојио једну златну и једну сребрну медаљу.

Шурањи је, оставивши иза себе вишеструке параолимпијске шампионе, са значајном предношћу освојио злато у дисциплини ваздушна пушка стојећи став на 10 метара, док се сребром окитио у дисциплини МК пушка 50 метара тростав. Овакав велики успех и резултат дали су подстрек и осталим репрезентативцима, тако да се наша репрезентација са такмичења у шпанском Аликантеу, вратила са укупно десет медаља.

У знак захвалности и подршке за даље резултате, потпредседник Вребалов је Шурањију уручио плакету, и нагласио да његов успех треба да служи на понос свим грађанима Шурањијевог родног Новог Бечеја, Војводине и целе Србије.

“Са посебним задовољством у своје, и у име Скупштине АП Војводине, упућујем честитке Ласлу Шурањију, сада и светском рекордеру, на овом вансеријском резултату. Његова упорност, труд и преданост спорту могу да послуже као пример не само спортистима, него и свим младим људима. Чињеница је да се у данашњим временима често сусрећемо са апатијом, али Ласло Шурањи је доказ да се велики резултати могу остварити и упркос тешкоћама”, истакао је Вребалов.

Ласло Шурањи је нагласио да је, упркос великим припрема, раду и жељи, пре почетка Европског првенства овакав успех “био само сан”.

“Само сам у сновима могао да пожелим да ћу се са Европског првенства вратити са светским рекордом, златном и сребрном медаљом, затп што је конкуренција била изузетно јака. На првенству у Шпанији учествовали су сви најбољи стрелци Европе и, заједно са селектором, тренером и колегама из репрезентације, постигли смо стварно велики резултат”, рекао је Шурањи. Он се захвалио потпредседнику Вребалову на подршци коју му је пружао и док је био председник Општине Нови Бечеј, када је добио стипендију ове општине и када му је купљена професионална спортска пушка, без које, и поред пуно рада овакви резултати не би били могући.

Зоран Шипка, генерални секретар Инвалидског стрељачког савеза Србије и председник Стрељачког клуба за особе с инвалидитетом “Олимп” из Зрењанина, чији је Шурањи члан, истакао је да је сигуран да ће Шурањи наставити да постиже велике резултате, те да после Светског првенства наредне године у Немачкој, следе озбиљне припреме за предстојеће Параолимпијске игре у Рио де Жанеиру. Шурањи и Шипка изразили су захвалност и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, који је донацијом од 250 хиљада динара параолимпијском савезу значајно допринео да се припреме за ово европско првенство обаве на високом нивоу. Са Шуранијем је у Скупштини АП Војводине био и његов отац Игнац Шурањи, који је истакао да је поносан на Ласлов успех и да им је велики број људи, познаника и пријатеља упутило честитке и изразе задовољства због успеха новог светског рекордера.

fixed-img