Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 25.11.2013

Председник Пастор разговарао са шефом Делегације ЕУ Мајклом Девенпортом

Devenport1
AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор разговарао је данас са шефом Делегације ЕУ у Србији Мајклом Девенпортом о процесу европских интеграција и доприносу које институције АП Војводине могу да пруже на том путу.

Пастор и Девенпорт разговарали су и о финансирању АП Војводине, као и о вишегодишњем застоју и проблемима које се односе на доношење Закона о финансирању покрајине.

Председник Пастор је истакао да је Платформе о полазним основама за израду Закона о финансирању АП Војводине донета са циљем да се отпочне дијалог са републичким институцијама о овом проблему.
Он је нагласио и да, с обзиром на то да расправа о републичком буџету за наредну годину ускоро почиње, те да очигледно до тада финансирање Војводине поново неће бити системски решено, Скупштина Војводине ће амандмански реаговати на тај предлог буџета, а са циљем да се приближи поштовању уставне категорије од 7 одсто буџета које би требало да припадну покрајини.
Пастор је истакао да је веома важно да се ова уставна одредба испоштује, јер је реч о средствима која су неопходна за развојна улагања у Војводини.

Девенпорт и Пастор разговарали су и о значају јачања институционалног дијалога, као и међунационалним односима у Војводини, који су оцењени као веома добри.

fixed-img