Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 02.03.2016

Проф. др Бранислава Белић на Годишњој скупштини ДЛВ-СЛД

02032016_Belic
AA

Потпредседница Скупштине АП Војводине задужена за област здравства и социјалне политике проф. др Бранислава Белић, присуствовала је данас Годишњој скупштини Друштва лекара Војводине – Српског лекарског друштва.
Скуп је традиционално одржан у покрајинском парламенту, уз учешће око 200 делегата, чланова Друштва, међу којима су угледни лекари, здравствени радници и професори Медицинског факултетета у Новом Саду. Догађају су присуствовали и чланови Српског лекарског друштва из Београда, као и представници Српске академије наука и уметности.
У радном делу, чланови Скупштина изабрали су нова радна тела Скупштине ДЛВ-СЛД, размотрили и усвојили извештаје о раду Друштва, подружница, огранака и секција за прошлу годину, као и финансијске извештаје. Усвојен је и предлог Председништва да се оснује Секција за традиционалну медицину, донете су и одлуке о висини годишње чланарине и о изменама и допунама Статута ДЛВ-СЛД, као и планови рада Друштва за наредни период.
У свечаном делу Годишње скупштине, додељена су годишња признања Друштва лекара Војводине – Српског лекарског друштва.

У име домаћина, скуп је као и претходних година поздравила потпредседница Скупштине АП Војводине задужена за област здравства и социјалне политике проф. др Бранислава Белић.
Обраћајући се присутнима, проф. др Бранислава Белић је изразила задовољство због изузетно добре вишегодишње сарадње између покрајинске Скупштине, ресорног покрајинског секретаријата и Друштва лекара Војводине – Српског лекарског друштва.
Она је додала да очекује да ће се таква сарадња наставити и у наредном периоду, јер је то у интересу и државе и струке, односно лекара, као и самих корисника здравствених услуга, посебно имајући у виду вишегодишњу тешку ситуацију у здравству и положај лекара.
Проф. др Бранислава Белић је пожелела члановима Друштва усшпешан рад у наредном периоду и честитала добитницима годишњих признања.
У знак захвалности за успешну сарадњу и подршку коју је као ресорна потпредседница покрајинске Скупштине пружала овом угледном удружењу лекара током претходних година, проф. др Бранислава Белић је пре две године, од стране Друштва лекара Војводине – Српског лекарског друштва добила посебно признање.

fixed-img