Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 06.09.2016

Са симпозијума „Уметник у окружењу глобалне несигурности – уметност/критика/политика“

06092016_seminar_1
AA

Учеснике Симпозијума „Уметник у окружењу глобалне несигурности – уметност/критика/политика“, који је званично отворио др Ерхард Бусек, некадашњи вицеканцелар Републике Аустрије, а данас члан Економског Форума и Ерсте Фондација у Бечу, је у име покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама поздравио заменик др Небојша Кузмановић.

„Културна политика покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама јесте дијалог, поштовање различитости и неговање особености сваког аутора – уметника“ рекао је у поздравној речи заменик Кузмановић.

Он је додао да у претходне четири године постојања Фестивала савремене уметности под овим називом, покренут је читав низ тема, које су срж проблема не уметности као такве, већ друштва у целини.

„Тако је и са темом данашњег симпозијума, где ће се понудити низ размишљања, размениће се искуства и пракса, а све у циљу нових мостова сарадње у региону. Мишљења сам, да уметници, имају дар да боље и брже виде него сви други и зато вам желим успешну сарадњу“ закључио је Кузмановић.

У оквиру Фестивала савремене уметности „Дунавски дијалози 2016“ организован је и овај Симпозијум на Ректорату новосадског Универзитета, који ове године траје од 29. августа до 15. септембра. Фестивал је окупио учеснике из 14 земаља подунавског региона, који кроз изложбе, радионице, перформансе, симпозијуме и предавања се представљају у галеријама и изложбеним просторима у Новом Саду, Петроварадину и Апатину. За четири године одржавања фестивала, учествовало је око 350 уметника.

fixed-img