Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 30.10.2013

Томислав Богуновић присуствовао обележавању 30 година рада Геронтолошког клуба у Бајмоку

032
AA

Геронтолошки клуб „Бајмок” јуче је обележио 30 година успешног рада. Ово је први клуб у приградским месним заједницама града Суботице, основан 1983. године. Данас клуб има 435 чланова који учествују у различитим секцијама. Свечаности су присуствовали Томислав Богуновић, заменик покрајинског секретара за здравство, социјалну политику и демографију, Asztalosné Zupcsák Erika, заменик државног секретара за социјалну политику Министарства за људске ресурсе, социјалне и породичне послове Републике Мађарске, Мариа Керн Шоља, председница Скупштине Града Суботице и др Ненад Иванишевић, директор Геронтолошког центра Суботица.
Пре три године почели су радови на реновирању просторија Геронтолошког клуба Бајмок. Након завршетка радова, Клуб је постао центар за неговање старих заната у оквиру ИПА пројекта „Панонска нега“.
Томислав Богуновић је рекао да је Геронтолошки центар у Суботици један од најбољих у земљи и да друге општине и градови по том принципу треба да отворе геронтолошке клубове. Покрајински секретеријат ће наставити да финансира добре пројекте.
На територији града Суботице за сада је отворено 10 геронтолошких клубова, а у плану су још три. Пројекат отварања геронтолошких клубова у свим месним заједницама на територији Града Суботице покренуо је суботички Геронтолошки центар 2002. године, када се кренуло са идејом отварања геронтолошких клубова по месним заједницама као посебним ванинституционалним обликом социјалне заштите старих. У наредном периоду отвориће се клубови у Таванкуту и Старом Жеднику.
У клубу се одржавају разне секције као што су плетење, хеклање, бели вез, сликање на свили и стаклу, сликање на текстилу , шаховска секција, секција бриџа и висеће кугле. Овај клуб негује и обележава све важне догађаје и датуме са својим члановима.
Поводом годишњице уприличена је и изложба радова члана клуба Николе Ивошевића, као и осталих чланова клуба који су део креативних радионица.

fixed-img