Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 28.03.2014

Војвођанска привреда успешно наступа на Сајму прехране, пића и опреме за туризам у Поречу

28032014_Porec_sl1
AA

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова и ове године наступа на Међународном сајму прехране, пића и опреме за туризам ,,ПРОМОХОТЕЛ ПОРЕЧ 2014“ који се одржава у Поречу од 26. до 29. марта. Наступ на овом сајму реализује се у складу са Протоколом о сарадњи АП Војводине и Истре који датира од 2006. године. На заједничком штанду 15 излагача из Војводине – међу којима су носиоци знака ,,Најбоље из Војводине“ и компаније чији производи носе ознаку географског порекла, а који су изабрани јавним позивом, представили су своје производе.
Први пут организован је Дан Војводине на Сајму, у оквиру кога је представљен пројекат ,,Богатство различитости“ са музичким, фолклорним и гастрономским садржајима.
Заменик покрајинског секретара за привреду Балинт Јухас одржао је конференцију за медије, на којој су учешће узели и председник Привредне коморе Војводине Ратко Филиповић, заменик жупана Истарске жупаније Рајко Ђузепина, заменик градоначелника Пореча Наташа Басанић Чуш и председница Господарске коморе Пула Јасна Јаклин Мајетић.
Јухас је посебно истакао да су досадашњи наступи привредника из Војводине у Истри, уз конкретне пословне уговоре, интензивирали и повезивање две регије и подигли сарадњу на виши ниво. Он је такође истакао да је 2011. године потписан Споразум о сарадњи Господарске коморе Пула са Новосадским сајмом који је резултирао да је Истра била регија партнер Међународног сајма туризма исте године. Поред тога, Предузетнички инкубатор из Ровиња је успоставио сарадњу са Пословним инкубатором Суботица.

fixed-img