Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 20.05.2016

Завод за равноправност полова у XIII Ноћи музеја у Новом Саду

AA

У оквиру XIII Ноћи музеја у Новом Саду Завод за равноправност полова учествује са програмом под називом “Чаробна позорница” у холу зграде Покрајинске владе (Булевар Михајла Пупина 16) у суботу, 21.05.2016. од 18-24 часова.

Уважавајући чињеницу да је овогодишња манифестације инспирисана јубилејима два светска писца, песника и драматурга – Шекспира и Сервантеса, и да је тема вечита снага смеха као инспирације за дела која су обележила светску књижевност и уметност, Завода за равноправност полова покушаће да својим изложбеним програмом дочара свет магијских ликова у изведби сеоских удружења жена у Војводини.

Посетиоци изложбе имаће прилику да виде ручно прављена страшила, вештице, анђеле и виле из колекција 22 удружења жена из: Пећинаца, Српског Итебеја, Гргуреваца, Голубинаца, Пивница, Степановићева, Паноније, Бездана, Банатског Вишњићева, Лединаца, Добринаца, Бикића До, Пригревице, Торка, Деча, Бачког Маглића, Банатског Новог Села, Раковца, Станишића, Белог Блата, Чалме и Шашинаца.

Завод за равноправност полова четврти пут учествује у манифестацији Ноћ музеја са намером да промовише друштвену групу жена са села, њихово стваралаштво, капацитете и домете. Од свог оснивања Завод посвећено ради на оснаживању и едукацији жена на селу у Војводини, и промоцији значаја њиховог активног учешћа у јавном животу и развојним политикама заједница

fixed-img