Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 29.07.2024

Додељено 150 милиона динара за набавку квалитетних приплодних грла у Војводини

AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу уговора за 98 корисника који су добили бесповратна средства за набавку квалитетних приплодних грла у Војводини, за шта је издвојено 150 милиона динара. 

Циљ конкурса је повећање ефикасности, конкурентности и одрживости производње на фармама у Војводини у 2024. години.

„Ресорни секретаријат издваја средства за опремање сточарских фарми и прераду меса и млека, а вођени националним препорукама, ово је још једна мера у низу којом желимо да подстакнемо наше пољопривреднике да се баве сточарством, али и да помогнемо онима којима је то већ делатност“, изјавила је помоћница покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Драгица Илић.

Подсетила је на то да је ова мера подршке први пут реализована прошле године, али у у доста мањем обиму,  те да је измењена у циљу што већег доприноса побољшању стања у области сточарства. 

Према њеним речима, максимални износ средстава за набавку квалитетних приплодних грла говеда-јуница је до три милиона динара, док је на набавку назимица, оваца и коза тај износ до милион динара. Минимални износ бесповратних средстава је 200.000 динара.

„Настојаћемо да и у наредном периоду реализујемо овакве мере подршке јер сматрамо да је ово један од успешнијих конкурса Секретаријата“, рекла је Илићева и додала да у прилог томе говори чињеница да је прошле године за овај програм било 122 апликанта, а да је ове године чак 405 пријава испуњавало услове конкурса.

Догађају су присуствовали и заменик и помоћник ресорног секретара Золтан Тот и Милан Стојановић.

fixed-img