Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 05.07.2024

Додељено ордење „Свете мајке Анастасије“ мајкама са троје и више деце

AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић присуствовала је вечерас церомонији доделе оредења „Свете мајке Анастасије“ у крипти Храма Светог Саве у Београду.

Фондација „Дајана Пауновић“, у сарадњи са Удружењем грађана “Иницијатива 21”, доделила је ове године шест златних ордена мајкама из централне Србије, Београда, Републике Српске, AП Војводине, АП Косова и Метохије и Црне Горе, које имају троје и више деце и дају посебан допринос нашој заједници.

На свечаности се обратио председник Владе Републике Србије Милош Вучевић честитајући мајкама које су добиле ово посебно признање и поручивши да су демографија и популaциона политика кључни за наше друштво.

„Република Србија, на челу са председником Александром Вучићем, и Влада Републике Србије, спроводи низ мера и програма помоћи у циљу побољшања положаја деце, мајки и породица, и ублажавања негативних демографских трендова, који су велики проблем данашњице. Један од најважнијих циљева Владе Србије јесте борба против ‘беле куге’. У последњој деценији, уложили смо огромна средства у изградњу и реконструкцију породилишта, вртића, основних и средњих школа, и повећање животног стандарда грађана. Јасно је да без инвестиција нема ни развоја, а без економског развоја нема ни подстицаја за породице нити побољшања квалитета свакодневног живота. Зато знамо шта морамо да радимо ако желимо да наставимо да градимо бољу будућност“, истакао је Вучевић.

Свечаности су присуствовали и покрајинска секретарка за финансије Смиљка Јовановић и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

fixed-img