Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 29.08.2024

Потпредседница Божић у обиласку слободне зоне „Суботица“

AA

Потпредседница Покрајинске владе Сандра Божић обишла је данас слободну зону „Суботица“ и компанију „Аметек“, која представља једног од дванаест корисника слободне зоне.

Након тога, представници Привредног друштва д.о.о. за управљање слободном зоном „Суботица“ су на састанку упознали потпредседницу Божић с погодностима – царинским, фискалним и оним које пружа локална самоуправа, као и са другим предностима које слободну зону „Суботица“ чине најпогоднијим местом за инвестирање на северу Србије.

Потпредседница Божић је овом приликом истакла да добре резултате пословања потврђује и чињеница да је у последње две године промет слободне зоне надмашио милијарду евра, док се упоредо слободна зона шири, те да поред Града Кикинде, она сада обухвата и општине Сенту и Кањижу. Потпредседница је пример пословања слободне зоне у Суботици навела као узор другим слободним зонама које на подручју Војводине послују у десет локалних самоуправа.

Након састанка настављен је обилазак постројења компаније „Аметек“, а том приликом представници компаније су упознали потпредседницу с процесом и условима рада.

Догађају су присуствовали народни посланик Милимир Вујадиновић, градоначелник Суботице Стеван Бакић и директор Привредног друштва д.о.о. за управљање слободном зоном „Суботица“ Саша Граворац.

 

fixed-img