Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 08.07.2024

Председница Гојковић разговарала са Балинтом Пастором

AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић разговарала је данас са председником Савеза војвођанских Мађара, председником Скупштине града Суботице и народним послаником др Балинтом Пастором о реализацији заједничких пројеката на територији града Суботице, те о даљој подршци програмима који доприносе стварању бољих услова за живот на територији АП Војводине.

Председница Гојковић је истакла да је приоритет Покрајинске владе равномеран регионални развој, те да ће подржати нове иницијативе са локалног нивоа које ће обезбедити даљи привредни и економски развој наше Покрајине.

Гојковићева и Пастор су у разговору оценили да је досадашња сарадња Покрајинске владе и Суботице била веома успешна и конструктивна, а да су резултат тога бројни пројекти у областима саобраћајне и комуналне инфраструктуре, образовања, здравства и културе.

Тема је била и активније учешће АП Војводине и региона из Мађарске у прекограничним пројектима и заједничко аплицирање за средства из европских фондова.

На састанку одржаном у Покрајинској влади разговарано је и о подршци раду Националног савета мађарске националне мањине, те програмима значајним за мађарску заједницу када је реч о очувању идентитета, неговању традиције, развоју образовања и културе на матерњем језику.

fixed-img