Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 12.07.2024

Секретар Баста посетио учеснике одбојкашког кампа у Бечеју

AA

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас одбојкашки камп у Бечеју, који се одржава у спортској хали „Ђорђе Предин Баџа“  од 8. до 14. јула, у организацији Одбојкашког савеза Војводине, уз подршку ресорног секретаријата и Општине Бечеј.

Камп трећу годину заредом окупља талентоване одбојкаше и одбојкашице пионирског узраста са територије АП Војводине, а са којима раде истакнути спортски стручњаци и тренери са дугогодишњим искуством.

Секретар Баста је рекао да ће Секретаријат наставити са подршком одбојкашком кампу и унапређењу спорта у општини Бечеј.

„У кампу се налазе наши млади најперспективнији одбојкаши и одбојкашице из целе Војводине, које смо управо обишли и могу истаћи  задовољство оним што смо затекли. Решавање климатизације у овој спортској хали, што је био  један од  приоритетних пројеката који смо договорили претходне године и који је ресорни секретаријат подржао са 10 милиона динара,  успешно је завршен. Сада је ово објекат који има боље услове за бављење спортом“, истакао је Баста.

Он је додао да је Покрајинска влада ове године определила додатна средства и за реконструкцију паркета у овој хали у износу од 18 милиона динара, тако да ће спортисти и рекреативци у Бечеју добити објекат који ће имати све неопходне услове.

Баста је изнео да ће и мушка јуниорска одбојкашка репрезентација Србије пред предстојеће Европско првенство,  своје припреме имати управо у Бечеју, што говори о томе да су улагања у развој спортске инфраструктуре у овој средини донела праве резултате.

Председник Општине Вук Радојевић је указао на значај овог кампа, где тренутно борави по 18 дечака и девојчица, и захвалио се на подршци ресорном секретаријату и Одбојкашком савезу Војводине.

„Намера нам је да Бечеј постане база за припреме млађих категорија одбојкашких селекција“, рекао је Радојевић и додао да је решавање климатизације у овом објекту велики напредак за бечејски спорт, што ће сигурно привући и друге спортисте и спортске екипе да дођу овде на припреме.

Председник Одбојкашког савеза Војводине и потпредседник Одбојкашког савеза Србије Петар Богуновић рекао је да је камп прилика да се млади на најбољи начин упуте у даљи тренажни процес.

„Верујем да ће се многи од њих наћи у Суперлиги Србије и стићи до репрезентативних селекција наше земље“, поручио је Богуновић.

fixed-img