Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 15.07.2024

Секретарка Ћирић Бошковић уручила уговоре из области јавног информисања и филмске уметности

AA

Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Александра Ћирић Бошковић уручила је данас уговоре корисницима који су добили средства за суфинансирање пројеката медијских садржаја и за унапређење професионалних стандарда из области јавног информисања у овој години.

За укупно 135 пројеката опредељено је 90 милиона динара.

Овом приликом, секретарка је уручила уговоре и из области културе — суфинансирање пројеката филмске уметности и осталог аудио-визуелног стваралаштва у АП Војводини.

Средства у висини од 65 милиона динара усмерена су за реализацију 18 пројеката.

Секретарка Ћирић Бошковић је истакла да данашњи догађај показује да се улаже у све сегменте културне сцене у АП Војводини.

„Сада већ традиционално, показујемо колико је важно стварање филма и неговање те врсте уметности кроз многе манифестације и фестивале“, изјавила је секретарка.

Говорећи о јавном информисању, секретарка Ћирић Бошковић је истакла да пружање подршке медијима из мањих средина помаже њиховом опстанку, док подршка медијима у развијеним срединама има за циљ унапређење институција новинарске делатности како би благовремено и веродостојно информисање о актуелностима у нашој земљи, региону и шире могло што брже да буде реализовано.

Посебно је нагласила да се кроз конкурсну линију за јавно информисање пружа подршка развоју професионалних стандарда и информисања за осетљиве групе, без које би тешко опстали на тржишту.

fixed-img