јануар 2019


Нови ЦТ апарат у Сомбору

Нови Сад , 31. јануар 2019.

У Општој болници "Др Радивој Симоновић" у Сомбору почео је са радом нови ЦТ апарат.

С обзиром на то да болници у Сомбору гравитира око 190 хиљада становника из 37 насељених места, Покрајинска влада издвојила је 33 милиона динара за куповину новог ЦТ апарата, намењеног за дијагностичке...


Опширније

Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 30. јануар 2019.

На данашњој седници којом је председавао Игор Мировић, Покрајинска влада утврдила је Предлог покрајинске скупштинске одлуке о оснивању Друштва са ограниченом одговорношћу „Научно-технолошки парк Нови Сад“. Оснивач и једини члан друштва је Аутономна покрајина Војводина, као власник 100 одсто...


Опширније

Председник Мировић упутио телеграм саучешћа поводом смрти Драшка Ређепа

Нови Сад , 29. јануар 2019.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти књижевника и књижевног критичара Драшка Ређепа, следеће садржине:

„У име Покрајинске владе и у своје лично име изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима и бројним поштоваоцима његовог дела.
...


Опширније

Њилаш на 12. Форуму Европа‒Украјина у Пољској

Нови Сад , 29. јануар 2019.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице Михаљ Њилаш, учествовао је 24. и 25. јануара 2019. године на 12. Форуму Европа‒Украјина у Жешову у Пољској.

Тај велики догађај сваке године окупља истакнуте...


Опширније

Радојевић учествује на саветовању агронома Србије и симпозијуму о пољопривредној техници на Златибору

Нови Сад , 28. јануар 2019.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, поздравио је на отварању учеснике традиционалног Саветовања агронома и пољопривредника Србије и 45. Симпозијума „Пољопривредна техника“, који се, од 28. до 30. јануара, одржавају на Златибору.

Др Радојевић...


Опширније

Галић: Знање битно за очување животне средине

Нови Сад , 28. јануар 2019.

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић изјавио је данас да је школовање студената Екологије на Универзитету у Новом Саду, изузетно значајно са аспекта очувања животне средине.

Он је на свечаности поводом две деценије од уписа прве генерације студената...


Опширније

Покрајински секретар за пољопривреду отворио Зимски семинар фармера на Тари

Нови Сад , 28. јануар 2019.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић јуче је на Тари отворио Зимски семинар фармера и информисао окупљене паоре на које подстицајне мере и у којима областима пољопривреде могу да рачунају од Покрајине у 2019. години.

„Војвођанска аграрна каса...


Опширније

Председник Мировић на Светосавској академији у Сремској Каменици

Сремска Каменица , 27. јануар 2019.

„Свим грађанима, Србима и Српкињама честитам Дан Светог Саве, величанствени празник наше духовности и просветитељства“, изјавио је вечерас председник Покрајинске владе Игор Мировић на Светосавској академији коју је приредила Управа Храма Рођења Пресвете Богородице у Сремској Каменици.

...


Опширније

Председник Мировић на Светосавској академији у Будимпешти

Будимпешта , 26. јануар 2019.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас као изасланик председника Србије Александра Вучића Светосавској академији у Текелијануму у Будимпешти.

Честитајући дан великог српског светитеља и просветитеља Светог Саве, председник Мировић рекао је да данас славимо сећање...


Опширније

Потписан протокол о сарадњи у реализацији научно-стручног саветовања „Добар дан домаћине“

Нови Сад , 25. јануар 2019.

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Пољопривредни факултет у Новом Саду данас су потписивањем протокола озваничили сарадњу двеју институција у оквиру реализације научно-стручног саветовања „Добар дан домаћине“, које ће се одржати у фебруару и марту 2019. године...


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs