Вести


Александар Софић: Унапредити административни систем у општинама Војводине

Нови Сад , 03. децембар 2020.
-A A +AАлександар Софић: Унапредити административни систем у општинама Војводине.

Нови Сад , 03. децембар 2020. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, посетио је данас Житиште где се састао са председником ове општине Митром Вучуревићем.

Софић и Вучуревић разговарали су о могућности унапређења имплементације програма “Јединствено управно место”. Циљ програма је успостављање једноставније и ефикасније процедуре приликом потраживања административних и бирократских услуга као и упознавање грађана са њиховим правима на једном месту. Програм који је финансирало Министарство државне управе и локалне самоуправе, на територији Војводине тренутно спроводе Општина Житиште и Град Сомбор.

Kако је истакнуто током састанка, пројекат би требало да заживи и у другим локалним самоуправама Војводине а финансијску подршку овом моделу рада админстрације, пружиће и Покрајинска влада и Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Ресорни секретар је том приликом најавио да ће у наредном периоду Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу расписивати конкурсе за израду пројектно-техничке документације као и конкурсе за субвенционисање израде плана развоја локалних самоуправа за период 2021-2027, те позвао представнике локалних самоуправа да прате конкурсне активности и предају захтеве за субвенције које су усмерене на јачање свих општина АП Војводине.

Софић је нагласио да ће у циљу оснаживања војвођанских општина на свим нивоима, представници локалних сомоуправа моћи да се обрате и Фонду “Европски послови” АП Војводине као и Kанцеларији АП Војводине у Бриселу.

Састанку су присуствовали подсекретар у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Дарко Миланковић и заменик председника Општине Житиште Ђорђе Жужа.


Извор: ПС за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs