Вести


АП Војводина по други пут домаћин АЕР-ове Летње академије

Нови Сад , 25. септембар 2018.
-A A +AАП Војводина по други пут домаћин АЕР-ове Летње академије.

Нови Сад , 25. септембар 2018. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и генерални секретар Скупштине европских регија Метју Мори, потписали су данас Споразум између Скупштине европских региoнa и Аутономне покрајине Војводине - региона који ће бити домаћин АЕР Летње академије за 2019. годину.
Споразум утврђује активности региона домаћина АЕР Летње академије и обухвата све аспекте задужења региона домаћина са Секретаријатом АЕР-а и Организационим одбором Летње академије који је задужен је за праћење и координацију догађаја.

Секретар Бјелић, подсетио је да је АП Војводина по други пут регион домаћин Летњој академији која се одржава у организацији Скупштине европских региона.
„ Изузетно је задовољство што смо поново домаћин манифестацији која пре свега окупља и повезује младе људе из региона и што је Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, носилац овогодишњег пројекта који ће бити у знаку повезивања активности Летње академије и Града Новог Сада као носиоца титуле Европска престоница младих 2019. и Европска престоница културе 2021.“ поручио је Бјелић.

На састанку је било речи о предлогу да се овогодишња манифестација одржи почетком јула. Процењује се да ће ове године академија окупити више од 150 младих између 18 и 30 година који су активни у раду са младима на регионалном нивоу (из регија чланица АЕР-а), те бројне изабране регионалне политичаре.

Домаћин Летње академије за 2020. годину је град Амијен (Француска) који је такође Европска престоница младих те године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs