Вести


Баста у посети Веслачком клубу „Чуруг“

Нови Сад , 06. август 2021.
-A A +AБаста у посети Веслачком клубу „Чуруг“.

Нови Сад , 06. август 2021. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је, заједно са председником општине Жабаљ Урошем Радановићем, Веслачки клуб „Чуруг“.

„На конкурсу за развој спорта у АП Војводини, определили смо 400 хиљада динара за веслачки клуб у Чуругу, који има преко 50 активних веслача. Данас смо се уверили да спортисти вредно тренирају, одлично функционишу и да имају добре услове за тренинг“, рекао је Баста.

Секретар је додао да је са председником општине Жабаљ разговарао о даљем заједничком улагању у спорт, омладински сектор, те о отварању канцеларије за младе.

Председник општине Жабаљ Урош Радановић нагласио је да локална самоуправа сваке године издваја више од 12 милиона динара за спорт.

„Трудимо се да свим спортским клубовима и удружењима омогућимо несметано функционисање и да сви наши спортисти имају адекватне услове за тренирање и такмичење“, казао је Радановић.

Он је додао да је у плану повећавање буџетских средстава за спорт и спортску инфраструктуру, у сарадњи са ресорним секретаријатом.

Веслачки клуб „Чуруг“ основан је 2003. године. Током готово две деценије постојања, веслачи су били веома успешни и на такмичењима су освојили бројне медаље. Председник клуба Иван Туцаков рекао је да без подршке ресорног секретаријата и локалне самоуправе, клуб не би успео да достигне ниво на којем се тренутно налази.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs