Вести


Бјелић и Милошевић: Конкретизовати сарадњу са Трнавским регионом

Нови Сад , 02. јул 2019.
-A A +AБјелић и Милошевић: Конкретизовати сарадњу са Трнавским регионом.

Нови Сад , 02. јул 2019. .

У оквиру данашњег отварања АЕР „Летње Академије 2019“, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, примили су делегацију Трнавског самоуправног региона предвођену потпредседником Владе Трнавског региона, Мареком Нештицким.

Бјелић и Нештицки сагласили су се да регионална сарадња представља незаобилазан фактор културног, социјалног и привредног развоја оба региона, те да постоји велики простор за продубљивање сарадње у областима привреде, културе туризма и образовања.

Саговорници су се сагласили да пријатељске везе и историја два народа отвара лакши пут за сарадњу која би се конкретизовала повезивањем привредника преко Развојне агенције Војводине, разменом уметника и уметничких ансамбала на културно-уметничким манифестацијама, посетама сајамских манифестација те инклузијом и разменом студената и повезивањем Универзитета.

На састанку је наглашено да сарадњу на свим нивоима подржава и потписан Споразум о сардњи између Трнавског самоуправног округа и Аутономне покрајине Војводине још из 2004. године који је широко дефинисан и пружа могућности сарадње у бројним областима.
Делегација Трнавског управног региона заинтересована је за размену искустава у вези са титулом Европске престонице културе, за чију се кандидатуру како је речено, спрема и Трнава.
Током састанка је закључено да би први корак у конкретизовању сарадње била израда јасно дефинисаног акционог плана по којем би се систематично деловало у циљу практичних решења за добробит два региона.
Састанку су присутвовали и шефица департмана за спољне односе Петронела Дурекова, шеф департмана за културу Петер Кадлић, директор „Јан Паларик“ театра у Трнави Зузана Шајгаликова и помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs