Вести


Бјелић присуствовао завршној манифестацији 53. Кочићевог збора у Стричићима

Нови Сад , 26. август 2018.
-A A +AБјелић присуствовао завршној манифестацији 53. Кочићевог збора у Стричићима .

Нови Сад , 26. август 2018. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас у селу Стричићима код Бања Луке манифестацији 53. „Кочићевог збора“ која је почела служењем парастоса Петру Кочићу и полагањем венаца на споменик за 44 погинула борца Војске Републике Српске у протеклом рату.

„Кочићев збор је жива слика манифестације која је дубоко укорењена у аутентичну традицију и колективну свест српског народа на овим просторима,“поручио је Бјелић изразивши задовољство што се баш на том месту и на овај начин негују народне вредности и афирмишу здраве и разумне политичке тежње нашег народа.

Сусрети попут данашњег, како је Бјелић истакао, показатељ су спремности српског народа да трајно, а не само повремено, сарађује кроз разне моделе повезивања у бројним областима, подсетивши да покрајинске институције дају значајан допринос јачању и ширењу такве сарадње настојећи да системским мерама, пре свега, подрже пројекте директног привредног повезивања са партнерима из Републике Српске.

Венце су поред секретара Бјелића положили и председник Републике Српске Милорад Додик,председница Владе Републике Српке Жељка Цвијановић, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило као и градоначелник Бања Луке, Игор Радојчић и други.

Завршној манифестацији, посвећеноj књижевнику, политичару и великом родољубу Петру Кочићу, присуствовало је и преко 500 Крајишника из АП Војводине који су организовано дошли да посете своје родне крајеве и вековна огњишта која су у протеклом рату морали да напусте.

Током боравка у Српској, секеретар Бјелић са сарадницима и директор Фонда за избегла,прогнана и расељена лица Душко Ћутило, обишли су општине Гламоч и Дрвар те општину Босанско Грахово на подручју Федерације Босне и Херцеговине, где су у име Покрајинске владе донирали компјутере ученицима генерације основних школа, те српске народне ношње културно- уметничким друштвима која делују у овим општинама.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs