Вести


Војводина настaвља са подршком српским институцијама у региону

Нови Сад , 21. фебруар 2020.
-A A +AВојводина настaвља са подршком српским институцијама у региону .

Нови Сад , 21. фебруар 2020. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило, састали су се данас са представницима институција из Републике Српске, Федерације БиХ, Косова и Метохије и Хрватске поводом предстојећег „Сајма завичаја - завичај кроз привреду, туризам и културу“, који ће се одржати сутра на Новосадском сајму.

На састанку се разговарало о продубљивању сарадње и активности свих релевантних актера у региону како би се, осим подршке програмима који имају за циљ очување националног идентитета, традиције и промоцију културног наслеђа српског народа у региону, дао додатни импулс и повезивању кључних чиналаца у области привреде, туризма и културе.
С тим у вези, током састанка је потписан Споразум о сарадњи између Општине Рибник у Републици Српској и Развојне агенције Бачка.

Секретар Бјелић нагласио је да су сајамске манифестације добра платформа за умрежавање привредних субјеката у бројним областима, а посебно у областима привреде, културе и туризма које се по други пут промовишу у оквиру „Сајма завичаја“.

Он је изразио уверење да ће манифастације попут ових, осим завичајних окупљања, подстаћи и сарадњу српског народа у региону остваривањем пословних контаката и интензивнијим привредним умрежавањем.

Бјелић је подсетио да је Покрајинска влада у протекле четири године преко конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области традиционалног народног стваралштва Срба у Војводини и културног наслеђа Срба у региону, усмерила преко 40 милиона динара и апеловао да се представници српских институција и народа у региону активно укључе у предлагање пројеката који ће допринети конкретној сарадњи.

Директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, који је организатор манифестације, Душко Ћутило најавио је да посетиоце у Мастер центру Новосадског сајма сутра очекује богата понуда више од 100 излагача као и преко 300 учесника културно-уметничког програма.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs