Вести


Градиће се нова зграда Основне школе „Милош Црњански” у Новом Саду

Нови Сад , 10. фебруар 2021.
-A A +AГрадиће се нова зграда Основне школе „Милош Црњански” у Новом Саду.

Нови Сад , 10. фебруар 2021. .

Покрајинска влада је данас донела решење да се издвоји 36 милиона динара за израду пројектно-техничке документације за изградњу новог објекта Основне школе „Милош Црњански” у Новом Саду.

Постојећи објекат, који је у новосадском насељу Сателит изграђен пре скоро 60 година, у веома је лошем стању и нема довољно капацитета за несметано одржавање наставе за све већи број ученика који похађају ту школу.

Планирано је да нови, модеран објекат буде изграђен у дворишту школе на месту постојећих спортских терена, на површини од 12.000 квадратних метара, што је скоро троструко више у односу на стару зграду. У новој школи настава би се одвијала у 48 одељења, која би могла да приме преко 1.400 ученика.

Архиву Војводине усмерено је пет милиона динара за објављивање изабраних дела академика Дејана Медаковића, историчара уметности и некадашњег председника Српске академије наука и уметности.

Током вишедеценијског научног рада, Медаковић је оставио изузетно богат стваралачки опус. Његова најзначајнија дела из историје уметности објављена су у првим деценијама после Другог светског рата, док је мноштво његових текстова расуто по часописима. Сабранo на једном месту, у избору од 30 књига, стваралаштво Дeјана Медаковића биће доступно данашњим истраживачима и читаоцима. Изабрана дела биће објављена поводом стогодишњице рођења једног од наших најсвестранијих интелектуалаца, која се обележава 2022. године.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs