Вести


Деца из Алибунара збринута у Дечјем селу

Нови Сад , 14. фебруар 2020.
-A A +AДеца из Алибунара збринута у Дечјем селу.

Нови Сад , 14. фебруар 2020. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић боравио је у току преподнева у Дечјем селу у Сремској Каменици.

Након јучерашње посете Центру за социјални рад Алибунар и ванредног инспекцијског надзора над радом Центра, издат је налог за хитно збрињавање шесторо малолетника.
Током јучерашњег дана деца су збринута у Дечјем селу.

Покрајински секретар је током преподнева боравио са децом и разговарао са директором и стручним радницима о првим корацима адаптације.

Свих шесторо малишана смештено је у једну кућицу, у којој су добро спавали, а након буђења и доручка прегледани су и окупани. Деца се добро осећају, расположена су и, према речима стручних радника, коминикативна и лако остварују контакте са другом децом у Дечјем селу.

Према речима покрајинског секретара, ова мера је привремена, а у даљем поступку, након процена стручних радника и органа старатељства – Центра за социјални рад у Алибунару, радиће се на утврђивању најадекватнијег решења за трајно збрињавање ове деце.

Малишани су покрајинском секретару рекли да су добро спавали, доручковали и да им је лепо. Вулетић је нагласио да су сва деца у једној кућици и да имају услове за нормалан живот.

О утврђеним пропустима и одговорности надлежних, Покрајински секретаријат ће известити јавност након комплетног извештаја инспекцијског надзора, који се, према Вулетићевим речима, очекује најкасније за четири до пет дана.


Извор: ПС за социјалну политику,демографију и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs