Вести


Договорени заједнички наступи Српске и Војводине на иностраним сајамским манифестацијама

Нови Сад , 16. децембар 2019.
-A A +AДоговорени заједнички наступи Српске и Војводине на иностраним сајамским манифестацијама.

Нови Сад , 16. децембар 2019. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састао се данас у Бањалуци са министром за привреду и предузетништво у Влади Републике Српске Вјекославом Петричевићем, ради договора о заједничким наступима Српске и АП Војводине на водећим међународним сајамским манифестацијама.

Данашњи састанак представља корак у реализацији Споразума о заједничким наступима на сајамским манифестацијама Војводине и Српске, потписаног пре месец дана у Бањалуци.

“Ово је најсветлији пример како снажни политички односи и све интензивнија сарадња Србије и Српске стварају простор за реализацију веома значајних пројеката од обостране користи”, поручио је Бјелић.
Реч је о водећим иностраним сајамским манифестацијама на којима је АП Војводина већ учествовала. Српска и Војводина ће током 2020. године заједнички наступити на три сајма. Први се очекује већ у фебруару – сајам воћа и поврћа „Фрут логистика“ у Берлину, затим сајам винарства „Винитали“ у Верони и најзначајнији сајам инвестиција и некретнина „Експо реал“ у Минхену почетком октобра.

Бјелић је подсетио на то да су у питању најфреквентнији сајмови где је неопходно пружити максимум, и изразио наду да ће добром организацијом и квалитетном презентацијом потенцијала Српска и Војводина заједнички остварити значајне контакте са водећим светским фирмама из бројних области те да ће привући квалитетне инвестиције.

Током састанка у Влади Републике Српске представници Развојне агенције Војводине представили су досадашња искуства у вези са процедурама и условима које је потребно испунити пре самог учешћа на манифестацијама овог ранга.

Састанку су присуствовали директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и помоћник секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић.


Извор: ПС за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs