Вести


Донација социјално угроженима на Косову и Метохији

Нови Сад , 14. мај 2021.
-A A +AДонација социјално угроженима на Косову и Метохији.

Нови Сад , 14. мај 2021. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић присуствовао је данас испраћају контингента хуманитарне помоћи за становништво на Косову и Метохији коју је Покрајинска влада донирала Епархији рашко-призренској.

Из магацина Градске организације Црвеног крста у Петроварадину, пут Косова и Метохије кренула је донација у виду прехрамбених производа, намењена несметаном функционисању народних кухиња на Косову и Метохији, затим средстава за хигијену, ђачких торби и школског прибора за социјално угрожене породице, укупне вредности 5,7 милиона динара.

„Велико ми је задовољство што данас нашим сународницима на Косову и Метохији шаљемо поруку да је неупитан њихов национални, верски и културни идентитет и да је за нас у Покрајинској влади, као и за све грађане Војводине, ово један важан мост којим изграђујемо не само поверење, пријатељство и подршку него, пре свега, веру у непролазност нашег јединства“, изјавио је Милошевић.

„Овај камион са 22 тоне помоћи намењен је свима који су на Косову и Метохији уједињени, нажалост, око сиромаштва и свакодневних проблема. Стога дугујемо посебну захвалност владики Теодосију, који, са својим свештенством, не препознаје само верске проблеме, већ помаже свим људима који су у невољи“, нагласио је ресорни секретар.

У народним кухињама на подручју Епархије рашко-призренске свакодневно се храни око две хиљаде корисника, а у њима се припрема и ужина за ђаке у четири основне школе.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs