Вести


Драгана Милошевић: Вердијев "Реквијум" биће својеврсан празник класичне музике

Нови Сад , 16. септембар 2019.
-A A +AДрагана Милошевић: Вердијев "Реквијум" биће својеврсан празник класичне музике.

Нови Сад , 16. септембар 2019. .

"Посебно ме радује чињеница да ће Опера и Хор Српског народног позоришта заједно са Иркутском обласном филхармонијом, 24. марта следеће године, на Дан обележавања годишњице НАТО агресије на нашу земљу, заједно извести једно од најтежих дела Ђузепеа Вердија "Реквијум", рекла је данас у Покрајинској влади, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић изражавајући задовољство што је у прилици да поздрави и прими директорку Иркутске филхармоније Ирину Касјанову и уметничког руководиоца Гебернаторског симфонијског оркестра Илмара Лапињша.

Секретар Драгана Милошевић посебно је нагласила да је реч о једном великом и уметнички захтевном пројекту, који је уједно и показатељ да заједничком сарадњом градимо мостове културе, којима уједно и шаљемо поруку Свету, а то је порука мира и повезивања.

" Велико ми је задовољство што ће Нови Сад бити домаћин једном величанственом, својеврсном празнику класичне музике", рекла је Милошевићева и истакла да и сам Секретаријат на чијем је челу, као и све установе културе раде на све чвршћем повезивању, као и ширењу не само у региону, већ и у Европи. Зато, додала је она, ово јесте пример добре праксе, колико сарадњом и заједничким пројектима треба да подигнемо културу на један виши ниво.
Управо је овај предстојећи уметнички догађај један од начина, како наглашава секретар Милошевић, да се подсетимо и на догађаје каква је била и НАТО агресија и на симболичан начин је обележемо, надајући се и даљој сарадњи са Иркутском обласном филхармонијом.

Директор Опере СНП-а Александар Станков овом приликом је рекао да је ово један велики корак у спајању наша два културна потенцијала, који ће изнедрити један велики музичко-сценски спектакл, где ће се на бини тог дана наћи много извођача.

Ирина Касјанова и Илмар Лапињш су изразили велико задовољство будућом сарадњом и посебно истакли да је током НАТО агресије над нашом земљом учињена велика трагедија XX века над једним народом, и зато са нестрпљењем очекују велики концерт


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs