Вести


Драгана Милошевић: Континуирана подршка информисању на језицима националних мањина

Нови Сад , 11. фебруар 2021.
-A A +AДрагана Милошевић: Континуирана подршка информисању на језицима националних мањина.

Нови Сад , 11. фебруар 2021. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Покрајинској влади уручила уговоре за суфинансирање листова на језицима националних мањина чији су оснивачи национални савети, вредне 312 милиона динара.

Захваљујући на коректном и професионалном раду, Милошевићева је истакла да је информисање на језицима националних мањина један од најзначајанијих приоритета Покрајинске владе и да су у претходне четири године, од када је актуелан њен садашњи сазив, ова средства увећана са 264 милиона на 312, са жељом и тенденцијом да она буду још већа.

Како је навела, и данас су, као и претходних година, уручени уговори за 22 листа девет издавачких кућа – Мађар со, Хет нап, Хлас људу, Либертатеа, Руске слово, Хрватска ријеч, Буњевачки информативни центар, Ридне слово и Македонски информативни и издавачки центар.

Драгана Милошевић је прецизирала да је реч о месечним, недељним и дневним новинама и да су ови уговори један од показатеља да Покрајинска влада преко ресорног секретаријата брине о националним мањинама и очувању њиховог идентитета, односно језика, писма и културе.

Зато је, како је истакла, Покрајинска влада искрен партнер и пријатељ у континураном раду листова националних заједница – националних мањина и њихових националних савета.

Директорка Новинско-издавачке установе „Мађар со“ Розалија Екрес, као и остали представници мањинских листова, захвалили су у име својих издавачких кућа, истичући да би без подршке Покрајинске владе њихов опстанак био угрожен и да је зато управо тај партнерски однос државе веома битан у очувању националног идентитета на овим просторима.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs