Вести


Драгана Милошевић: Осми Шекспир фестивал уз подршку Покрајинске владе

Чортановци , 17. јун 2021.
-A A +AДрагана Милошевић: Осми Шекспир фестивал уз подршку Покрајинске владе.

Чортановци , 17. јун 2021. .

„Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама снажно подржавају савремене светске продукције Шекспирових дела, у аутентичном амбијенту Виле Станковић у Чортановцима, под ведрим небом, баш како је то било и у Шекспирово време“, рекла је данас на конференцији за новинаре, поводом одржавања 8. Шекспир фестивала, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Како је истакла Милошевићева, професионалност и велики труд организатора допринели су томе да се фестивал одржи и ове године, упркос тешкој ситуацији изазваној пандемијом корона вируса, уз богат и садржајан програм. Она је додала да плакати на којима је Шекспир у дресу, у години одржавања Светског првенства у фудбалу, представљају важну симболику, да попут спортиста и сви уметници остављају срце на терену, односно сцени.

„Особине као што су трајност, континуитет, јединственост и међународна препознатљивост, коју је Шекспир фестивал одавно стекао, определиле су нас да и даље наставимо са снажном подршком, а трудићемо се да следеће године средства и увећамо. Због свега наведеног, посебно ми је драго што ће једна од представа овогодишњег фестивала бити изведена у Српском народном позоришту“, рекла је Драгана Милошевић.

О програму овогодишњег Шекспир фестивала говорио је његов оснивач и директор Никита Миливојевић, који је истакао да се фестивал одржава под слоганом „Поново у игри“ и почеће представом „Трагедија Хамлета“ Питера Брука у извођењу француског театра „Des Lumieres et des Ombres“, коју је режирао Ги Пјер Куло.

Овогодишњи фестивал трајаће од 2. до 6. јула, а публици ће се представити представе из Француске, Италије, Македоније и Србије. Шеф Кабинета председника Општине Инђија Немања Миливојевић, истакао је значај овог фестивала за општину Инђија, која је захваљујући овом културном догађају одавно препозната на културолошкој мапи Шекспирових фестивала.

Испред UNIQA осигурања поздравне речи упутила је директор бренда и комуникација Соња Марић, док је глумац Светозар Цветковић истакао да је Шекспир фестивал посебно уочен дар између многих других фестивала.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs