Вести


Драгана Милошевић отворила „Дане Лазе Костића“ и изложбу „Шидски пејзажи Саве Шумановића“

Нови Сад , 24. март 2021.
-A A +AДрагана Милошевић отворила „Дане Лазе Костића“ и изложбу „Шидски пејзажи Саве Шумановића“.

Нови Сад , 24. март 2021. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је путем видео-линка свечано отворила овогодишњи програмски део Сајма књига „Дани Лазе Kостића“ и виртуелну изложбу „Шидски пејзажи Саве Шумановића“, који се на платформи Новосадског сајма ExpoOnline.rs одржавају од 24. до 26. марта.

„Новосадски сајам и ове године ће реализовати празник лепе писане речи, на један својеврстан начин, у складу са ситуацијом и прописаним мерама за спречавање ширења заразе вирусом корона. Као традиционалан партнер учествујемо на овој сајамској манифестацији. Писана реч оплемењује душу, као и сама уметност, а окосницу овогодишњег сајма чине дани нашег великог песника Лазе Костића и пејзажи исто тако великог Саве Шумановића, и то је доказ нашег трајања у чувању писане речи, културе и традиције кроз време“, нагласила је Драгана Милошевић.

Она је изразила задовољство што Секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама својим ангажовањем и ове године уноси дар културе у домове наших грађана. Како је навела, подршка овом празнику уметности кроз писану реч трајно је опредељење Секретаријата, а посебно ове године када се у веома тешким околностима не сме одустати од борбе за очување правих вредности.

„Непходно је да овом приликом истакнем и чињеницу да је 2021. година – година великих јубилеја наших културних установа. Реч је о 160. сезони Српског народног позоришта и 60-годишњици Спомен-збирке Павла Бељанског, а обележава се и стогодишњица колонизације на територији Војводине. Показали смо и доказали, заједничким радом и вољом, да културу не може ништа зауставити. Она живи у нама и кроз нас, а својим делима и чувањем од заборава остављамо је у аманет новим генерацијама“, закључила је у свом излагању Милошевићева.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs