Вести


Завршна конференција у оквиру пројекта WASIDCA

Нови Сад , 17. мај 2021.
-A A +AЗавршна конференција у оквиру пројекта WASIDCA.

Нови Сад , 17. мај 2021. .

У Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма данас је одржана завршна конференција у оквиру пројекта WASIDCA (Water supply and water/infrastructure development in the boundary catchment areas), који се суфинансира средствима Европске уније у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска–Србија. Присутне су поздравили покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић, в.д. директор ЈВП „Воде Војводине” Срђан Кружевић, председник Општине Кањижа Роберт Фејстамер и директор Дирекције водопривредног предузећа за Доњу Тису у Мађарској др Петер Козак.

„Овај пројекат имао је за циљ решавање многих проблема као што су ублажавање неповољних ефеката поплава и суша, неопходна имплементација Оквирне директиве ЕУ о водама (WFD), управљање поплавама на територији АП Војводине и међународна сарадња у области вода. Захваљујући овом пројекту Секретаријат је постао власник 2.500 метара мобилних брана за одбрану од поплава и пратеће опреме, и омогућио је обуку 45 лица која ће у случају потребе радити на активирању поменутих брана“, истакао је секретар Божић.

Представници партнера у пројекту WASIDCA – Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, ЈВП „Воде Војводине”, Општине Кањижа и Дирекције водопривредног предузећа за Доњу Тису у Мађарској – одржали су завршне презентације којима су представили остварене циљеве и резултате пројекта. Међу њима су изградња и реконструкција постројења за пречишћавање отпадних вода у Кањижи, затим организација водне делатности и управљање поплавама у Републици Србији и јужној Мађарској.

Посебно је наглашен значај модернизоване опреме за одбрану од поплава коју је ЈВП „Воде Војводине“ добило у виду мобилних брана и пратеће опреме набављене из средстава пројекта.

Још једном је истакнуто једногласно задовољство овом успешном прекограничном сарадњом, са жељом да се она понови и у будућности.

Конференција је одржана у организацији Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs