Вести


За суфинансирање активности националних савета 61,6 милиона динара

Нови Сад , 18. март 2021.
-A A +AЗа суфинансирање активности националних савета 61,6 милиона динара .

Нови Сад , 18. март 2021. .

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш данас је свечано уручио представницима националних савета националних мањина уговоре о додели финансијских средстава. За реализацију годишњих активности 17 националних савета, који имају регистровано седиште на територији АП Војводине, из покрајинског буџета издвојено је 61,6 милиона динара.

„Укупни износи које додељујемо националним саветима исти су као и претходне године, али потврђују постојаност, тенденцију и, пре свега, опредељење Покрајинске владе и нашег секретаријата да се и убудуће улаже у рад и развој националних савета, делом и повећањем финансијске помоћи”, изјавио је Сакалаш приликом доделе уговора.

Додељена новчана средства намењена су за суфинансирање редовне делатности и сталних трошкова националних савета, а исплаћиваће се квартално, у четири једнака дела, до краја 2021. године.

„Нажалост, и ове године, ситуација с пандемијом не јењава и сви смо ми приморани да свој рад, активности и програме прилагодимо тако да припадници националних мањина не осете отежане услове рада и да се њихова права неометано имплементирају у свим областима живота. Зато, притиснути новим отежавајућим околностима, очекујем да ћемо заједничким снагама, солидарни и јединствени, успешно реализовати све овогодишње циљеве”, додао је секретар.

Средства су додељена националним саветима мађарске, словачке, румунске, хрватске, ромске, русинске, македонске, црногорске, буњевачке, чешке, украјинске, немачке, пољске, ашкалијске, египатске, грчке и руске националне мањине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs