Вести


За 80 пројеката филмске уметности и визуелног стваралаштва 53 милиона динара

Нови Сад , 01. јун 2021.
-A A +AЗа 80 пројеката филмске уметности и визуелног стваралаштва 53 милиона динара.

Нови Сад , 01. јун 2021. .

„Покрајинска влада и секретаријат на чијем сам челу поносни су на изузетно квалитетне, садржајне и професионалне пројекте из области филмске, визуелне и мултимедијалне уметности“, рекла је данас у Музеју савремене уметности Војводине Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, уочи уручивања 80 уговора корисницима који су добили средства за финансирање или суфинансирање пројеката из области филмске уметности и осталог аудио-визуелног стваралаштва у АП Војводини у 2021. години, у укупном износу од 53 милиона динара.

По речима секретара Драгане Милошевић, средства су намењена за изузетне пројекте, од којих се издвајају историјски играни филм „Драва се не предаје“, серијал о Михајлу Пупину, играни филм о Милици Томић. Први пут је подржан и пројекат као дугометражни филм из жанра мјузикла, као и бројни филмски фестивали, попут Европског филмског фестивала на Палићу, ликовне колоније, као и теме из свакодневног живота људи, у дугометражним и краткометражним серијалима.

„Комисија није имала лак задатак, али се потрудила да издвоји најбоље међу најбољима и то тако што ће бити подржани они пројекти који на свеобухватан начин приказују приче из Војводине. Наш циљ и заједнички задатак је да сваке године увећавамо буџетска средства за ове конкурсе и да што снажније подржимо креативне идеје и савремен приступ стваралаштву“, истакла је Милошевићева.

У име потписника речи захвалности упутио је Милован Младеновић, продуцент у студију „Crater “, у чијој продукцији се снима играни филм „Драва се не предаје“.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs