Вести


Зоран Радоман о плаћању радова на изградњи Жежељевог моста

Нови Сад , 14. новембар 2014.
-A A +AЗоран Радоман о плаћању радова на изградњи Жежељевог моста.

Нови Сад , 14. новембар 2014. .

Покрајински секретар за финансије Зоран Радоман, на данашњој прес конференцији, изјавио је да је одржан састанак у Јавном предузећу "Железнице Србије" на коме се разговарало о Жежељевом мосту.

"Присутни на састанку су схватили да АП Војводина хоће да плати, јер је наш интерес да се мост заврши", рекао је Зоран Радоман и додао да је АП Војводина, по препоруци Владе Републике Србије, обезбедила средства, а на бази споразума који су потписали само два, од четири потписника уговора о градњи моста.

"Договорили смо се да доставе рачун, којим ће бити специфицирано оно што се плаћа. Не можемо плаћати на бази споразума, на бази неке оквирне цифре, ако не знамо шта се плаћа. Очекујем да ћемо до понедељка, такав је договор, добити одговарајућу привремену ситуацију градње моста, на којој ће бити исказано шта треба платити, а то су неки непредвиђени радови. Ту ситуацију треба да изда извођач радова, да овери надзорни орган. У том случају немамо никакв разлог да не платимо. Прича око повећања вредности радова и продужења рока ће вероватно бити закључена онда када се направи анекс основног уговора о градњи моста, у коме су потписници "Железнице Србије" као инвеститор, извођач радова, те АП Војводина и Град Нови Сад," изјавио је покрајински секретар за финансије Зоран Радоман.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs