Вести


Зоран Радоман о продаји Тесла штедне банке

Нови Сад , 10. август 2015.
-A A +AЗоран Радоман о продаји Тесла штедне банке.

Нови Сад , 10. август 2015. .

Покрајински секретар за финансије Зоран Радоман, потврдио је у данашњој изјави за медије да Република Србија и Аутономна покрајина Војводина, продају своје уделе у Тесла штедној банци.

Радоман је прецизирао да је Покрајина у ситуацији, да као мањи акционар у односу на Републику, мора да следи потезе Владе Србије у том послу, с обзиром на то да нема надлежност да даље улаже у страна правна лица.

„Мислим да је штета да сада, 20 година након дешавања на простору бивше Југославије, тако угасимо добар инструмент помоћи Србима у Хрватској и повратницима у Хрватску“, рекао је Зоран Радоман наводећи да је одлука Републике да прода удео - на неки начин изненађујућа, с обзиром на то да је још 2013. године, тадашњи министар финансија рекао да „Србија има континуирану потребу да се положај Тесла штедне банке у Хрватској појача“.

„Од тада до данас, било је доста лавирања републичке власти у погледу статуса Тесла штедне банке“, рекао је покрајински секретар за финансије и још једном поновио да је штета што се Тесла банка продаје, јер тиме и Република и Покрајина губе добар инструмент помоћи Србима.

„Мислим да је банку требало докапитализовати, како је то и најављено 2013. године, и тако јој дати могућност да испуни улогу због које је и основана“, истакао је Радоман.

Зоран Радоман се осврнуо и на информације о изради закона о финансирању АП Војводине.

„Опет сам из медија сазнао да је министар финансија направио неке потезе у погледу доношења закона о финансирању АП Војводине, али не знам о чему се тачно ради, јер нам нико никакву информацију у вези са тим није доставио“, навео је Радоман.

Радоман је подсетио да је још 2013. године, Републичка влада формирала радну групу за израду закона, у којој су и представници Покрајине. Међутим, та радна група се састала свега два пута, односно од јануара 2014. није било никаквих активности.

„Тим пре ме је и изненадила информација у медијима, да су утврђене неке смернице за израду закона“, навео је Радоман и додао да се покрајинска администрација у претходном периоду обраћала министру финансија са захтевом да представнике Покрајине укључи у рад на изради закона, али да се то до сада није десило.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs