Вести


Иванишевић и Цветковић потписали Протокол о сарадњи у организацији дигиталног Сајма предузетништва

Нови Сад , 15. март 2021.
-A A +AИванишевић и Цветковић потписали Протокол о сарадњи у организацији дигиталног Сајма предузетништва .

Нови Сад , 15. март 2021. .

Протокол о сарадњи којим се дефинишу обавезе и заједничке оперативне активности у организацији и спровођењу дигиталног Сајма предузетништва, потписали су данас покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић и генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић. Овим документом се уређују опсег, услови и начин сарадње, међусобна права и обавезе потписника, у циљу организације овог сајма у онлајн формату.

Секретар Иванишевић је истакао да је Сајам предузетништва први сајам овог типа у онлајн формату, те да Секретаријат и Новосадски сајам, у сложеним епидемиолошким околностима, препознају потребу заједничког рада на промоцији предузетништва у Војводини, Републици Србији и региону и повезивању привредника како би они унапредили своје пословање.

,,Организоваћемо засебне сесије које би требало да буду дефинисане кроз различите тематске целине, јер сматрамо да је регионална сарадња веома значајна, а посебно ћемо истаћи две важне ствари везане за финансирање.

Једна ће бити конкурс Института „Биосенс“ у областима роботике, технолошких иновација и дигиталне трансформације предузетништва, јер је то будућност. Посебна тема ће бити стари занати и женско предузетништво, пошто предстоји и објављивање конкурса за те намене у периоду након Сајма предузетништва“, рекао је Иванишевић.

Он је овом приликом позвао предузетнике да узму учешће на Сајму, јер је та манифестација увод у велики регионални сајам, који ће највероватније бити одржан у октобру, а у складу са мерама против пандемије.

Директор Цветковић је истакао да Протокол означава почетак сарадње Секретаријата и Сајма у новом мандату. Он је додао да је сајамска индустрија услед пандемије и ограничења која је прате, у незавидној ситуацији, и то на глобалном нивоу.

,,Како бисмо остали у контакту са излагачима и посетиоцима, организован је виртуелни сајам крајем децембра прошле године – Експо онлајн РС, ново место сусрета док се не стекну услови за поновно окупљање на сајмишту. Предстојећи сајам је добар потез како бисмо пружили све неопходне информације о томе шта је актуелно и које су мере Покрајинске владе да се помогне сегмент предузетништва и шта би требало инкорпорирати у политику како би се пружила што боља подршка“, рекао је Цветковић и додао да Новосадски сајам обележава и један важан јубилеј, деведесет година од првог Пољопривредног сајма, одржаног 1931. године.

Сајам предузетништва 2021. јесте специјализована дводневна манифестација и биће одржана путем једне од доступних дигиталних платформи, 15. и 16. априла. Организатори ће настојати да на једном месту окупе, у што већем броју, представнике приватног, али и јавног сектора, доносиоце одлука и микро и мале предузетнике са територије АП Војводине, који послују у сфери привреде и у туризму. Учесници Сајма биће и представници институција које пружају подршку унапређењу пословања привредних субјеката.

Читав програм ће пратити бројни панели и трибине, где ће учесници добити прилику да се обрате јавности, учествују у дискусијама и представе сопствене програме и пословне процесе. Теме стручних скупова ће, између осталог, бити и регионална сарадња привреде и предузетника, предузетништво у туризму и женско предузетништво, очување старих заната, кластери, инкубатори и слободне зоне, програми подршке Секретаријата и друго.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs